Zijns-begeleiding

Bij zijns-begeleiding kijken je wat er zich bij jouw aandient. Daarmee bedoel ik dat we op zoek gaan naar wat er onder het oppervlak al aanwezig is maar tot nu toe geen aandacht vroeg of kreeg. Ik nodig je hierbij uit om je open te stellen voor wie je ten diepste bent. Dat is immers waarvoor je leeft, om te zijn wie je werkelijk bent!

Het is eenvoudig, gemakkelijk en kan zelfs prettig zijn. Je hoeft namelijk niets te bereiken. Je hoeft er niets voor te doen. Je mag er vooral iets voor laten.

Je gaat niet op zoek naar de volgende stap in je ontwikkeling, je hoeft niets te worden en geen doel te bereiken. Het gaat er om dat je je ontdekt wie je bent. Waarmaken, realiseren wie je wezenlijk bent.

Als je geen voorwaarden stelt aan jezelf, wordt alles eenvoudiger. Je hoeft niet beter te worden dan je bent. Je hoeft niet gerepareerd te worden. Verandering die bedoeld is voor jou komt vanzelf.

Als je geen voorwaarden meer stelt aan jezelf, wie ben jij dan?  Als je geen problemen meer ervaart, wie ben jij dan?
Dan is er niets meer te doen, eerder iets te laten.

Dan kun je ontspannen in het moment. Dan kun je ervaren wie je bent zonder je voorwaarden en problemen. Je openstellen voor wie je werkelijk bent is het enige wat je te doen hebt. Dan dient zich vanzelf aan wat gezien wil worden.

Het probleem lost dan als vanzelf op en vrijheid kan ervaren worden.