Over Trea


Mijn coachpraktijk in Harderwijk is ontstaan uit mijn wens om mensen te helpen de wijsheid in zichzelf te vinden. Lang heb ik het leven als zwaar en oneerlijk ervaren. Ik dacht en piekerde veel. Ik was erg gericht op het denken en minder op het lichaam. Mijn man grapte wel eens dat ik in het rijtje van de grote denkers thuis hoor; Socrates, Confusius, Aristoteles,... en Trea.

Ik besloot het roer om te gooien en anders te gaan leven. Met meditatie en meer (lichaams-) bewustzijn in mijn leven kreeg ik meer rust en ruimte in- en met de wereld om mij heen.

Ik heb tools geleerd en ontdekt om lichter te leven. Ik wens voor iedereen een lichter leven. Met mijn coaching bied ik dat nu aan anderen.

Willen veranderen is één. Kunnen veranderen is iets anders. Van jongs af aan leer je bewust en onbewust allerlei strategieën om je staande te houden in het leven. Dit wordt zo’n automatisme dat veranderen erg moeilijk is. Met de juiste aanpak kun je deze gewoontes doorbreken. Met mijn lichaamsgerichte coaching (embodiment coaching) laat ik je andere mogelijke manieren van handelen ervaren. Als je kunt ervaren wat er allemaal mogelijk is wordt verandering eenvoudiger.

Mijn werkverleden

Vanuit het werkveld Human Resources Management ben ik in 2003 jobcoach geworden. In die functie heb ik 13  jaar mensen gecoacht en begeleid om vanuit een uitzichtloos bestaan een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te kunnen vervullen.

In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar coaching vanuit mijn eigen bedrijf The Coachtree..

Mijn opleidingen

Ik ben transformationeel zijnscoach. In 2018 heb ik het Post HBO diploma Meesterlijk Coachen (Zin.nu) behaald. De krachtige methodieken uit verschillende windstreken blijken heel goed samen te gaan met mijn kijk op het leven. Dat is de basis van waaruit ik werk.

In 2020 heb ik body mind practitioner afgerond ('De eerste verdieping' in Delft). Deze opleiding heeft me geleerd om de verbinding tussen hoofd, hart en buik te versterken. De verbinding tussen denken en voelen bij mezelf en in mijn werk met klanten.

In 2012 heb ik de opleiding tot embodiment facilitator gedaan. Embodiment is een ingewikkeld begrip. De kortste uitleg die ik wel eens geef is: 'Wie wij zijn, in relatie tot onszelf, de ander en de wereld'.

Sinds september 2021 ben ik ook gecertificeerd embodiment coach. Embodiment is een fantastische aanvulling voor mijn coaching en een verrijking voor mijn eigen welzijn. Met de toevoeging van embodiment in mijn coaching maak ik nog meer gebruik van de kracht van het lichamelijk weten.

Mijn privéleven

Met mijn man en drie kinderen woon ik in Harderwijk. Wij hebben een kat, twee cavia's en een vis.

Ik vind het heerlijk om in mijn tuin te werken. Het is een kleine tuin maar deze wordt wel steeds mooier. Het wonder van de cyclus die de tuin in een jaar doormaakt, dat is zo geweldig om te zien

Ik doe (bijna) dagelijks aan meditatie en embodiment oefeningen. Tai Chi is een onderdeel van mijn dagelijkse oefenmoment. Ik vind het heerlijk om te wandelen. Het liefst een flink stuk vanuit mijn huis Harderwijk of Ermelo in om voldaan weer thuis te komen.

Daarnaast houd ik van lezen en films kijken, ik lees vooral informatieve boeken. Zo nu en dan pak ik eens een roman maar dat is echt een uitzondering op de regel. 

Ik heb bij Trea het gevoel dat ik echt word gehoord en dat ze begrip heeft voor mijn situatie.
De oefeningen die ik van Trea leerde helpen me enorm. Ik ben nu beter in staat om te gaan met voor mij moeilijke situaties.
Rosita


Wat ik prettig vond was de rust tijdens de coaching en de resultaatgerichtheid van Trea.
Toen het me even te veel werd hielp Trea me door te focussen op mijn gevoel en ademhaling.
Zo kon ik even uit het proces stappen om deze daarna weer fris op te kunnen pakken.
Katherina

Trea is an amazing life coach. She helped me feel safe so I could speak through things that were very difficult for me. Trea also has a big gentle open heart that really helped me feel that she understood exactly where I was coming from without any judgement. She asked me great insightful questions that I never would have thought to ask myself which helped me come up with my own solutions to the problems that I was facing. I felt empowered and supported every step of the way with Trea! I definitely would recommend anyone to hire Trea as their life coach. 

Bonnie Vogan (Canada)

22-05-2021