Meditatie

Metta meditatie 
Body scan 
Mindfulness meditatie.

Adem meditatie 
Kundalini yoga
Zen meditatie 
Transcendente meditatie.

 

Meditatie biedt tijd voor ontspanning en verhoogd bewustzijn in een stressvolle wereld waar onze zintuigen vaak afgestompt zijn. Onderzoek suggereert dat meditatie meer kan bieden dan alleen tijdelijke verlichting van stress.
Opvoeders, spirituele leiders en experts in geestelijke gezondheid hebben tientallen vormen van meditatie ontwikkeld. De variëteit suggereert dat er een vorm van meditatie is die geschikt is voor de meeste mensen, ongeacht hun persoonlijkheid of levensstijl.
Voor iemand die mediteert, biedt de praktijk een kans om het fysieke welzijn en de emotionele gezondheid te verbeteren. Er is echter geen "juiste manier" om te mediteren, wat betekent dat mensen de verschillende typen kunnen verkennen totdat ze er een vinden die voor hen werkt.
Snelle feiten over soorten meditatie:
Binnen elk type meditatie zijn er verschillende subtypen om te ontdekken en te oefenen.
Meditatieleraren hebben verschillende ideeën over hoe vaak een persoon moet mediteren.
Het is prima om types te mixen of verschillende benaderingen te testen totdat de juiste is gevonden.
Soorten meditatie
De volgende zeven voorbeelden zijn enkele van de bekendste manieren om te mediteren:

1. Metta Meditatie

Metta betekent letterlijk vertaald liefdevolle vriendelijkheid. Het doel van deze meditatie is het ontwikkelen van een houding van liefde en vriendelijkheid tegenover alles, zelfs de vijanden en stressbronnen van een persoon.
Tijdens deze meditatie Ondersteund door ademhaling Terwijl ze diep ademen, openen beoefenaars hun geest om liefdevolle vriendelijkheid te ontvangen. Ze sturen dan berichten van liefdevolle vriendelijkheid naar de wereld, naar specifieke mensen, of naar hun geliefden.
In de meeste vormen van deze meditatie is de sleutel om de boodschap vele malen te herhalen, totdat de beoefenaar een houding van liefdevolle vriendelijkheid voelt.
Liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie is ontworpen om gevoelens van compassie en liefde te bevorderen, zowel voor anderen als voor zichzelf.
Het kan mensen helpen die getroffen zijn door:
boosheid
frustratie
wrok
Interpersoonlijk conflict
Dit type meditatie kan positieve emoties verhogen en is in verband gebracht met verminderde depressie, angst en posttraumatische stress of PTSS.
2. Lichaamsscan of progressieve ontspanning
Progressieve ontspanning, ook wel bodyscanmeditatie genoemd, is meditatie die mensen aanmoedigt om hun lichaam te scannen op spanningsgebieden. Het doel is om spanning op te merken en te laten loslaten.
Tijdens een progressieve ontspanningssessie beginnen beoefenaars aan het ene uiteinde van hun lichaam, meestal hun voeten, en werken ze door het geheel.
Sommige vormen van progressieve ontspanning vereisen dat mensen zich spannen en vervolgens spieren ontspannen. Anderen moedigen een persoon aan om een ​​golf te visualiseren, die over zijn lichaam zweeft om spanning los te laten.
Progressieve ontspanning kan helpen om algemene gevoelens van kalmte en ontspanning te bevorderen. Het kan ook helpen bij chronische pijn. Omdat het langzaam en gestaag het lichaam ontspant, gebruiken sommige mensen deze vorm van meditatie om hen te helpen slapen.
3. Mindfulness meditatie
Mindfulness is een vorm van meditatie die beoefenaars aanspoort om bewust en aanwezig te blijven in het moment.
In plaats van stil te staan ​​bij het verleden of de toekomst te vrezen, moedigt mindfulness het bewustzijn van de bestaande omgeving van een persoon aan. Cruciaal hierbij is een gebrek aan oordeel. Dus in plaats van te reflecteren op de ergernis van een lange wachttijd, zal een beoefenaar gewoon de wachttijd zonder oordeel opmerken.
Mindfulness-meditatie is iets dat mensen bijna overal kunnen doen. Tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt kan een persoon bijvoorbeeld zijn omgeving rustig opmerken, inclusief de bezienswaardigheden, geluiden en geuren die hij ervaart.
Een vorm van mindfulness is betrokken bij de meeste soorten meditatie. Adembewustzijn moedigt beoefenaars aan zich bewust te zijn van hun ademhaling, terwijl progressieve ontspanning de aandacht vestigt op spanningsgebieden in het lichaam.
Omdat mindfulness een thema is dat veel vormen van meditatie gemeen hebben, is het uitgebreid bestudeerd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness:
fixatie op negatieve emoties verminderen
focus verbeteren
geheugen verbeteren
impulsieve, emotionele reacties verminderen
de tevredenheid van de relatie verbeteren
Er zijn aanwijzingen dat mindfulness de gezondheid kan verbeteren. Een studie van Afro-Amerikaanse mannen met chronische nierziekte heeft bijvoorbeeld aangetoond dat mindfulness-meditatie de bloeddruk kan verlagen.
4. Adem bewustzijn meditatie
Adembewustzijn is een soort bewuste meditatie die bewust ademen stimuleert.
Beoefenaars ademen langzaam en diep, tellen hun ademhaling of concentreren zich anderszins op hun ademhaling. Het doel is om alleen te focussen op ademhaling en andere gedachten die de geest binnenkomen te negeren.
Als een vorm van mindfulness-meditatie biedt adembewustzijn veel van dezelfde voordelen als mindfulness. Die omvatten verminderde angst, verbeterde concentratie en grotere emotionele flexibiliteit.
5. Kundalini yoga
Kundalini yoga is een fysiek actieve vorm van meditatie die bewegingen combineert met diepe ademhaling en mantra's. Mensen leren meestal van een leraar of volgen een les. Iemand kan echter thuis de poses en mantra's leren.
Net als andere vormen van yoga, kan kundalini-yoga de fysieke kracht verbeteren en pijn verminderen. Het kan ook de geestelijke gezondheid verbeteren door angst en depressie te verminderen.
Een studie uit 2008 van veteranen met chronische lage rugpijn, bijvoorbeeld, vond dat yoga pijn verminderde, meer energie gaf en de algehele geestelijke gezondheid verbeterde.6. Zenmeditatie
Zenmeditatie, soms Zazen genoemd, is een vorm van meditatie die onderdeel kan zijn van de boeddhistische praktijk. Veel Zen-beoefenaars studeren onder een leraar omdat dit soort meditatie specifieke stappen en houdingen met zich meebrengt.
Het doel is om een ​​comfortabele positie te vinden, te focussen op ademhaling en aandachtig je gedachten zonder oordeel te observeren.
Nogmaals, deze vorm van meditatie lijkt op mindfulness-meditatie, maar vereist meer discipline en oefening. Mensen kunnen er de voorkeur aan geven als ze zowel ontspanning als een nieuw spiritueel pad zoeken.
7. Transcendentale meditatie
Transcendente meditatie is een spirituele vorm van meditatie waarbij beoefenaars blijven zitten en langzaam ademen. Het doel is om boven de huidige staat van zijn van de persoon uit te stijgen of te stijgen.
Tijdens een meditatiesessie richten beoefenaars zich op een mantra of een herhaald woord of een reeks woorden. Een leraar bepaalt de mantra op basis van een complexe reeks factoren, soms inclusief het jaar waarin de beoefenaar werd geboren en het jaar dat de leraar werd opgeleid.
Een alternatief stelt mensen in staat om hun mantra te kiezen. Deze meer eigentijdse versie is technisch gezien geen transcendentale meditatie, hoewel deze er in grote lijnen op lijkt. Een beoefenaar zou kunnen besluiten om "ik ben niet bang voor spreken in het openbaar" te herhalen tijdens het mediteren.
Mensen die Transcendente Meditatie beoefenen, rapporteren zowel spirituele ervaringen als verhoogde mindfulness.

10 onverwachte manieren om elke dag te mediteren
Klaar om Zen te krijgen? Meditatie kan veel meer dan mensen denken - en het is niet alleen voor hippies. Het beoefenen van meditatie heeft regelmatig legitieme gezondheidsvoordelen, vooral voor de hersenen. Studies suggereren dat meditatie het allemaal kan: angst en gevoeligheid voor pijn verminderen, ons slimmer maken, ziekte afweren en stress voorkomen Meditatieve therapieën voor het verminderen van angst: een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies. Chen KW, Berger CC, Manheimer E, Forde D, Magidson J, Dachman L, Lejuez CW. Centre for Integrative Medicine, University of Maryland School of Medicine, Baltimore, MD, VS. Depressie angst. 2012 Jul; 29 (7): 545-62.Mindfulness meditatie-gerelateerde pijnverlichting: bewijs voor unieke hersenmechanismen bij de regulatie van pijn. Zeidan F, Grant JA, Brown CA, McHaffie JG, Coghill RC. Wake Forest School of Medicine, Afdeling Neurobiologie en Anatomie, Winston-Salem, NC, VS. Neurosci Lett. 29 jun. 2012; 520 (2): 165-73 .. Als je uur op een kussen uithollen niet je boot laat drijven, zijn er veel onverwachte manieren om elke dag te mediteren. Haal de voordelen van meditatie door een alternatieve stijl uit te proberen uit de onderstaande lijst.
Zen Zone - Uw actieplan
Staande meditatie: Staan in plaats van zitten om te mediteren kan pijn in de onderrug verlichten en een groter gevoel van interne stabiliteit bevorderen. Zoals bij elke vorm van meditatie, begin je met een korte periode - begin met slechts vijf minuten. Ga in een comfortabele, rechte houding staan ​​met de voeten recht naar voren gericht, ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Nadat u zich in de positie hebt gevestigd, voert u een snelle 'scan' van het hele lichaam uit, waardoor u spanning loslaat en het hele lichaam bewust wordt.
Wandelmeditatie: In wandelmeditatie, in de Zen-traditie kinhin genoemd, bewegen beoefenaars zich langzaam en continu terwijl ze zich bewust blijven van lichaam en geest. Gebruik voor deze vorm van meditatie een goede houding (net als zittende meditatie), haal diep adem en ervaar de bewegingen van het lichaam. De loopbeweging moet continu zijn, dus kies een veilige plek met ruimte om rond te dwalen, zoals een groot park of veld.
Tai Chi: deze oude wellness-praktijk, wat 'Grand Ultimate' betekent in het Chinees,gaat over het afstemmen van energie in het lichaam en de geest. In de traditionele Chinese geneeskunde komt ziekte of pijn voor wanneer de levenskracht, Chi, wordt verstoord.Een uitgebreid overzicht van de gezondheidsvoordelen van Qigong en Tai Chi. Jahnke R, Larkey L, Rogers C, Etnier J, Lin F. Am J Heath Promot. 2010 Jul-Aug; 24 (6): e1-e25 .. De contemplatieve beoefening van tai chi - die eruitziet als slow-motion dansen - zou de chi van het lichaam moeten afstemmen. Deze vorm van bewegende meditatie kan het geheugen en de hersengrootte vergroten. Veranderingen in hersenvolume en cognitie in een gerandomiseerd onderzoek naar lichaamsbeweging en sociale interactie in een op de gemeenschap gebaseerde steekproef van niet-demente Chinese ouderen. Mortimer JA, Ding D, Borenstein AR, DeCarli C, Guo Q, Wu Y, Zhao Q, Chu S. Afdeling Epidemologie en Biostatistiek, College of Public Health, University of South Florida, Tampa, FL, VS. J Alzheimers Dis. 2012; 30 (4): 757-66., Evenals de symptomen van fibromyalgie verlichten. Vind hier een lokale les.
Qigong: Net als Tai Chi is Qigong een vorm van 'bewegende meditatie' die ritmische fysieke bewegingen gebruikt om de geest te concentreren en te centreren. Qigong wordt ook gebruikt om de chi of energiekracht van het lichaam te reguleren, te onderhouden en te genezen.

De oefening werkt als een combinatie van meditatie en oefeningen met weinig impact en kan stress en angst verminderen, de bloedstroom verbeteren en de energie verhogen. Studies hebben aangetoond dat Qigong-meditatie een effectieve therapie is voor mensen die middelenmisbruik overwinnen, vooral voor vrouwen. Qigong-meditatie introduceren in residentiële verslavingszorg: een pilotstudie waarbij geslacht een verschil maakt. Chen KW, Comerford A, Shinnick P, Ziedonis DM. Center for Integrative Medicine en Department of Psychiatry, University of Maryland School of Medicine, Baltimore, MD. J Alternatief Med. 2010 Aug; 16 (8): 875-82 .. Omdat het mindful meditatie combineert met lichaamsbewegingen, kan qigong worden gebruikt als een mentale, fysieke of spirituele oefening.

Geïntegreerde Amrita-meditatietechniek: Mata Amritanandamayi, een Indiase humanitaire en spirituele leider die bekend staat als 'Amma' (moeder) of 'The Hugging Saint', heeft deze praktijk uitgevonden om mensen te helpen energie op een positieve manier om te leiden. Elke sessie van IAM duurt 20 tot 30 minuten en omvat houdingen, pranayama-ademhaling en meditatie. Deelnemers spenderen de eerste acht minuten aan yoga, gevolgd door diepe ademhaling en meditatie. Volgens een onderzoek verlaagt de praktijk de niveaus van stresshormonen cortisol en adrenaline in het lichaam. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Dansmeditatie: maak je klaar om te boogie - meditatie heeft zojuist een soundtrack! De meeste mensen hebben op een of ander moment wat deuntjes gezet en het kleed gesneden om te relaxen na een zware dag. Dans of kundalini-meditatie neemt die release nog een stap verder door de deelnemers te vragen het ego los te laten en zich over te geven aan de ritmes en extasen van beweging. Sommige klassen moedigen schreeuwen, springen en zelfs roeien aan als een uil! Dansmeditatie is misschien niet voor bangeriken - of arm of been - maar het kan een geweldige manier zijn om spanning los te laten en in contact te komen met onze instincten.
Daily Life Practice Meditation: Klinkt energieke dans een beetje te gek? Breng meditatie terug naar een redelijker tempo met dagelijkse praktijkmeditatie, die ook Samu-werkmeditatie wordt genoemd in de boeddhistische Zen-traditie. In deze stijl van meditatie vertragen beoefenaars de dagelijkse activiteiten tot halfsnelheid en gebruiken ze de extra tijd om mindful te zijn en zich op gedachten te concentreren. Het is niet nodig om je aan te melden voor een les wanneer het mogelijk is om te mediteren tijdens het afwassen, douchen, de trap af lopen .


Handbewegingsmeditatie: voor veel mensen is het moeilijkste deel van meditatie langdurig zitten zonder te bewegen. Het is zo moeilijk om de drang om op een jeukende plek te kiezen te weerstaan, omdat krabben gebieden van de hersenen activeert die pijn en dwangmatig gedrag beheersen. Wat is de beste oplossing voor dit probleem? Probeer handbewegingsmeditatie, waarbij deelnemers zich concentreren op het langzaam en bewust bewegen van de handen.
Starende meditatie: als staren in de ruimte of uit elkaar plaatsen je jam is, probeer dan Trataka of vaste starende meditatie. Deze ongebruikelijke stijl van meditatie moedigt deelnemers aan zich naar binnen te concentreren door naar een vast voorwerp te staren terwijl ze zitten of staan. Trataka heeft vele vermeende voordelen, van lichamelijke problemen zoals ooggezondheid en hoofdpijnverlichting tot mentale voordelen zoals lagere stressniveaus en een betere focus. Als u buiten bent, richt u de blik op een natuurlijk object zoals een steen, boom of zelfs de maan (vermijd alleen maar naar de zon te staren). Probeer binnenshuis eens naar het midden van een brandende kaars of een interactieve grafische computer te kijken. Trataka kan behoorlijk intens zijn, dus begin heel langzaam - staar slechts 15 tot 20 seconden, met voldoende rusttijd. Werk uiteindelijk tot 10 of 15 minuten.Ademhalingsmeditatie: deze techniek brengt die pre-yogaklas “Oms” naar het volgende niveau. Ook meditatie genoemd of Pranayama, gaat deze meditatiestijl over het beheersen van de inhalaties en uitademingen. Greatistische expert Dr. Jeffrey Rubin legt uit: “Langere uitademingen zijn meestal kalmerend, terwijl langere inhalaties energie geven. Voor meditatieve doeleinden is de verhouding tussen uitademen en inademen gelijk of de uitademing is langer dan het inademen voor een kalmerend effect. ”Dit soort meditatie kan overal en altijd worden gedaan (behalve onder water, om voor de hand liggende redenen).
Meditatie kan veel meer betekenen dan een uur op een kussen zitten. Probeer een van deze alternatieve meditatiestijlen om de beste pasvorm te vinden en mindfulness in elke dagelijkse routine op te nemen.
Speciale dank aan Greatist Expert Dr. Jeffrey Rubin voor zijn bijdragen aan dit artikel.
Welke meditatiestijl past het beste bij jou? Vertel het ons in het commentaar hieronder of tweet de auteur op @SophBreene.