Wat denk je?

Wat zijn de gedachten die door je hoofd dwarrelen? Hoor je ze fluisteren? Hoor je ze schreeuwen?

Hoe bewust ben jij van deze gedachten die je vaak alle richtingen uit sturen waar je niet naar toe wil. Je weet dat de keuzes die je maakt niet de beste keuzes zijn. Toch maak je ze, vaak zonder dat je er erg in hebt.

Er zijn ook gedachten die oordelen. Deze gedachten houden je tegen te doen wat je wilt doen, of weet dat je zou moeten doen.

Kun jij die gedachten horen?

Als je ze niet bewust hoort sturen deze gedachten je leven, je gevoelens, je keuzes. Hoe bewust ben jij van de richtingen die je brein je uit stuurt?

Het kan je dag verpesten als je gedachten hebt als "dat was stom", "dat vonden ze niet leuk" of "ik bent niet goed genoeg".

Ons emotionele brein is de hele dag druk om te zorgen dat wij veilig zijn. Dit probeert het te bereiken, door ons te vertellen hoe we ons moeten gedragen. Deze 'houd mij veilig'-berichten zijn als zo oud als de mensheid. Onze voorouders hadden ze nodig om werkelijk veilig te blijven. In onze levens gelden niet meer dezelfde gevaren als in de oertijd. Toch zijn de gedachten nog vrijwel hetzelfde maar vaak ook onnodig.

Het is moeilijk onze gedachten te negeren omdat we vaak niet volledig bewust zijn van wat ze zeggen. Daarom blijven we naar ze luisteren zoals we dat gewend zijn.

Luister eens echt naar deze gedachten. Neem er de tijd voor en leer ze kennen.

Echt naar ze luisteren en bewust horen wat ze zeggen geeft je keuzes om wel of niet op ze in te gaan.

Sta dus even stil en stel je voor dat je een licht op de stemmen in je hoofd schijnt.

Steek geen energie in vechten met je gedachten. Luister alleen naar ze en kies bewust of je ze wil volgen of dat je naar een ‚Äč‚Äčandere stem wil luisteren.

Misschien denk je nu: makkelijker gezegd dan gedaan. Begrijpelijk! zeker als je dit niet gewend bent.

Wil je dit met mij uitproberen? Dat doe ik graag!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.