Coach Trea


Mijn naam is Trea Pluister-van Til.

Met mijn gezin woon ik in Harderwijk. Ik vind het heerlijk om te wandelen. Het liefst een flink stuk vanuit mijn huis Harderwijk of Ermelo in om moe en voldaan weer thuis te komen.

Daarnaast houd ik van lezen, ik lees vooral informatieve boeken. Zo nu en dan pak ik eens een roman maar dat is echt een uitzondering op de regel.

Mijn coachpraktijk in Harderwijk is ontstaan uit mijn wens om mensen te helpen de wijsheid in zichzelf te vinden. Lang heb ik het leven als zwaar en oneerlijk ervaren. Ik dacht en piekerde veel. Mijn man grapte wel eens dat ik in het rijtje van de grote denkers thuis hoor; Socrates, Confusius, Aristoteles,... en Trea.

Ik besloot het roer om te gooien en anders te gaan leven. Met meditatie, en meer bewustzijn in mijn leven kreeg ik meer rust en ruimte in en met de wereld om mij heen.

Ik kreeg tools geleerd en ontdekt om het leven lichter te leven. Ik wens voor iedereen een lichter leven. Met mijn coaching bied ik dat nu aan anderen.

Willen veranderen is één. Kunnen veranderen is iets anders. Van jongs af aan leer je bewust of onbewust allerlei strategieën om je staande te houden in het leven. Dit wordt zo’n automatisme dat veranderen erg moeilijk is. Jaren later doe je nog steeds hetzelfde terwijl andere strategieën veel handiger zouden zijn Met de juiste aanpak kunnen je andere manieren van handelen ervaren. Als je kunt ervaren wat er allemaal mogelijk is wordt verandering mogelijk.

Voor ik als coach aan de slag ging heb ik jaren gewerkt in Human Resources Management en als jobcoach.

In 2017 heb ik het Post-HBO diploma transformationeel zijnscoach behaald. Tijdens die opleiding heb ik zelf een intens transformatie proces doorgemaakt. Deze opleiding (Zin.nu) biedt mij nu de mogelijkheid andere mensen te begeleiden in hun transformatieproces.

De krachtige methodieken uit verschillende windstreken blijkt heel goed samen te gaan met mijn nuchtere kijk op het leven. Dat is de basis van waaruit ik coaching bied.

Ook heb ik de opleiding tot embodiment facilitator afgerond. Embodiment richt zich op 'hoe we zijn'. Hoe ben je in relatie tot jezelf en tot anderen. Dit blijkt een fantastische aanvulling te zijn voor mijn coaching en een verrijking voor mijn eigen welzijn. Met de toevoeging van embodiment in mijn coaching maak ik nog meer gebruik van de kracht van het lichamelijk weten.

De Post-HBO opleiding body mind practitioner ('De eerste verdieping' in Delft) biedt me de mogelijkheid verbinding te brengen in de connectie tussen hoofd, hart en buik. De verbinding met denken en voelen. Het geleerde heeft me geholpen bij mijn persoonlijke groei en mijn groei als coach.

Momenteel doe ik de opleiding ‘The business of coaching’. Hiermee is mijn doel om meer internationaal te gaan coachen.